Biotalouden tutkijahotelli

Tutkimuksen tukipalvelusta biotalouden osaajaverkostojen laajentajaksi

Toimintalinja 2 (EAKR) | 01.03.2015 – 31.10.2017 | Etelä-Pohjanmaa

Hanke loppunut
Tutustu hankkeeseen

Yleistiedot hankkeesta

Projektitiimi:

Tietoja hankkeesta:

Hankkeen rahoittaja: Etelä-Pohjanmaan liitto, Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen yliopistokeskus
Toteuttajaorganisaatio: Seinäjoen yliopistokeskus, Tampereen yliopisto
Maakunta: Etelä-Pohjanmaa
Aloituspäivä: 01.03.2015
Lopetuspäivä: 31.10.2017
Budjetti: 100000-500000 €
Toimintalinja: Toimintalinja 2 (EAKR)
Erityistavoite: Uuden liiketoiminnan luominen

Lyhyt selostus hankkeesta:

Biotalouden tutkijahotelli -hankkeen tavoitteena on laajentaa biotalouden osaamispohjaa ja yhdistää siihen liittyen useita eri toimialoja ja tuoda osaajia mahdollisimman lähelle yrityksiä. Hankkeen aikana kehitetään Seinäjoen kaupungin rahoittaman tutkijahotelllin rinnalle toimintaa joka kehittää sitä fyysistä ja toiminnallista ympäristöä johon biotalouden tutkijat ja tutkijaharjoittelijat voivat sijoittua ja siten verkottua eteläpohjalaisten, kansallisten ja kansainvälisten biotalouden toimijoiden ja yritysten kanssa.

Hankkeessa myös kartoitetaan ja testataan erilaisia tapoja houkutella ja rekrytoida tutkijoita Seinäjoen seudulle sekä kartoitetaan biotalouden tutkimuksen verkostoja ja osallistutaan kansainvälisten biotalouden tutkijatapaamisten järjestämiseen Seinäjoella. Hankkeen myötä Seinäjoen seudulle rakentuu Researcher Residence joka toimii kansallisten ja kansainvälisten biotalouden ja siinä erityisesti ruokajärjestelmätutkijoiden yhteisönä.

Tulokset

 • Aktiivinen yhteistyökumppaneiden etsiminen on verkoston laajentumisen edellytys
 • Uuden toimialan (hyönteistalous) löytäminen ja aktiivinen yhteistyöverkoston rakentaminen
  • kansainvälisen tutkija- ja toimijatapaamisen järjestäminen Seinäjoella 23.10.2015
  • hyönteistalouteen liittyvien tutkijoiden saaminen Biotalouden tutkijahotelliin
 • Biotalouden tutkijahotellitoiminnan osittainen siirtäminen osaksi Seinäjoelle syntynyttä AB Seinäjoki -osaajayhteisöä (Agrobiotalous Seinäjoki)
  • mukaan tulevat tutkijat saavat tutkijaverkoston lisäksi myös yritysverkoston ja apua mahdollisen yritystoiminnan käynnistämiseksi
 • Tutkijahotellitoiminta herätti kiinnostusta muuallakiin Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoen Ammattikorkeakoulun Maakuntakorkeakoulun vetämänä tutkijahotelleja on avattu Alajärvelle, Alavudelle, Kuortaneelle, Ähtäriin, Kauhajoelle ja Teuvalle. Kauhajoella ja Alajärvellä on mukana jo tutkijoita. Myös Ähtäriin on tulossa väitöskirjaa tekevä tutkija.
  • Eri puolella Etelä-Pohjanmaata toimivien tutkijahotellien toiminnallista yhteistyötä kehitetään loppuvuodesta aloitettavalla työpajatoiminnalla.

Kehittymisen paikat

Toimintatavat

Eri tahojen merkitys