Hankkeen tulokset yksilötasolla vähentävät syrjäytymisriskiä ja edistävät heikoimmassa asemassa olevien kohderyhmään kuuluvien työ- ja toimintakykyä sekä heidän etenemistään työllisyys- ja osallisuuspoluilla. Osallisuus ja merkityksellisyyden kokemukset esim. vapaaehtoistyöstä tai yhteisöissä toimimisesta, voi voimaannuttaa ja lisätä elämänhallintaa sekä koettua hyvinvointia. Hanketoimijat toteuttavat yhdessä kohderyhmän ja kumppanuusverkoston kanssa uuden yhteistyöhön perustuvan toimintamallin, joka lyhyellä aikavälillä ja pitkän aikavälin kerrannaisvaikutuksilla vastaa paremmin ihmisten tarpeisiin ja toimii alhaalta ylsöpäin rakentuneena tehokkaammin ja laadukkaammin kuin nykyinen järjestelmä.
Kohderyhmän henkilöiden yhteisöllisyys ja kansalaistoimijuus vahvistuvat hankkeen avulla. Lisääntynyt yhteisöllisyys vahvistaa pitkällä aikavälillä kohderyhmän henkilöiden sosiaalista pääomaa ja heidän keskinäistä luottamusta. Samalla edistetään hankkeen kohdealueiden kestävää sosiaalista hyvinvointikehitystä ja elinvoimaisuutta.
Hankkeen aikana parannetaan eri toimijoiden ja käynnissä olevien eri hankkeiden välistä koordinaatiota hankken kohdealueilla, mikä vastaa hankevalmistelu-verkoston tunnistamaan kehittämistarpeeseen. Sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä saavutetaan synergiaetuja, jotka tuottavat ehjiä ja laadukkaita palvelukokonaisuuksia ja vähentävät päällekkäistä toimintaa. Pitkällä aikavälillä kohderyhmän henkilöiden, järjestöjen ja yhdistysten sekä julkisen sektorin toimijoiden vertaisoppimiseen perustuva yhteiskehittäminen johtaa kansalaisyhteiskunnan vahvistumiseen ja voimaantumiseen yhteisöissä.
Kehittämistoiminnasta saadut kokemukset ja tutkimus- ja kehittämistulokset toimintamalleineen kuvataan sähköisesti ja hankkeen tuloksista tuotetaan materiaalia levitettäväksi alueellisesti ja kansallisesti.
Kesken.
-Kohderyhmän henkilöiden houkuttelu mukaan hanketoimintaan erinäisillä sisäänheittotempauksilla (retket, ulkoilu ja pop up –tilaisuudet sekä hankkeen yhteistyöverkoston kautta).
-Työttömille suunnattu matalan kynnyksen toiminta kohdealueilla ja muissakin kaupunginosissa on tarpeeseen nähden riittämätön
-Kaupungin, yhdistysten ja seurakuntien kohdealueilla tapahtuvien eri toimintojen yhteistyön koordinoinnissa on paljon kehittämismahdollisuuksia
-Kohdealueiden nykyistä toimintaa, tiedonkulkua ja toimintojen rajapintoja ei ole kartoitettu yhteisesti
-Toiminnan kehittämistarpeeksi on yhdessä nostettu resurssien parempi kohdentuminen ja optimointi
-Olemassa olevien hyvien käytäntöjen levittämistä ja käyttöönottamista halutaan tehostaa
-Kohdealueiden yhteisöllisyyttä ja sosiaalista pääomaa on vahvistettava.
-Ihmisten itseohjautuvuutta ja elämänhallintaa voidaan edistää yhteisöjen tuella.
-Maaseutu – kaupunki vertaisoppimisen mahdollisuuksien kehittäminen.
-Edellytysten ja välineiden luonti aktiiviselle kansalaistoimijuudelle ja kansalaisyhteiskunnan organisoitumiselle ja vahvistumiselle.
-Palvelujärjestelmän toimintatapaa olisi vahvistettava koordinoituun ja systemaattiseen alhaalta ylöspäin suuntautuvaan yhteiskehittämiseen.
-Kohderyhmän henkilöiden motivointi siirtymään hanketoiminnoista toiseen ja hankkeen ulkopuolella oleviin työ- ja toimintakykyä edistäviin palveihin sekä hakemaan työtä, koulutusta ja/tai kuntoutusta.
-Palveluohjauksen toteuttaminen ja kehittäminen, jotteivät kohderyhmän henkilöt jäisi hankkeen jälkeen taas kerran tyhjän päälle.
-Kohderyhmän henkilöiden työllistymisen ja kouluttautumisen haasteiden kartoittaminen ja ratkaisujen keksiminen.
Kesken.
Kesken.
Projektipäällikkö hoitaa hallinnolliset tehtävät, toimii projektihenkilöstön esimiehenä, johtaa ohjausryhmän ja käytännön työtä koordinoivan työryhmän työskentelyä ja toimii yhteyshenkilönä rahoittajaan päin.
Vaasan kaupunki osallistuu hankkeen rahoitukseen ja on antanut sen toteuttamiseksi tarvittavat henkilöstöresurssit.
Hankkeen osatoteuttajina toimivat kolme yhdistystä ja kaksi seurakuntaa osallistuvat hankkeen toimenpiteiden toteuttamiseen omilla panostuksilla. Hankkeen kumppanuusverkostoon kuuluu lisäksi lukuisia muita toimijoita.
Hankkeen rahoittaja on mahdollistanut hankkeen myöntämällä sille toteuttamisen kannalta tarvittava rahoitus.
Hankkeen ohjausryhmän kokoonpano muodostuu osatoteuttajista, keskeisistä kumppaneista ja sidosryhmätoimijoista.