Satakunnan turvallisuusalan tutkimuksen ja osaamisen verkosto – SATTUKO

Toimintalinja 2 (EAKR) | 01.10.2014 – 30.09.2017 | Satakunta

Hanke käynnissä
Tutustu hankkeeseen

Yleistiedot hankkeesta

Projektitiimi:

Hankkeen vastuullisena johtajana toimii TTY Porin laitoksen johtaja, professori Tarmo Lipping.

Projektitiimiin kuuluvat projektipäällikkö, projektityöntekijä ja sihteeri sekä turvallisuusalan asiantuntija. Kaikki toimivat hankkeessa osa-aikaisesti.

Tietoja hankkeesta:

Toteuttajaorganisaatio: Tampereen teknillinen yliopisto, Porin laitos
Maakunta: Satakunta
Aloituspäivä: 01.10.2014
Lopetuspäivä: 30.09.2017
Budjetti: 100000-500000 €
Toimintalinja: Toimintalinja 2 (EAKR)
Erityistavoite: Uuden liiketoiminnan luominen

Lyhyt selostus hankkeesta:

Hankkeessa kehitetään ratkaisuja arjen turvallisuuden parantamiseksi Satakunnassa liittyen erityisesti turvallisuuden tunteen kasvattamiseen ja arjen turvallisuuteen liittyviin palveluihin. Hankkeen toimenpiteet on jaettu kolmeen eri työpakettiin, joista jokainen sisältää useita toimenpiteitä. Työpaketit ovat:

A. Satakunnan turvallisuusverkoston luominen

B. Turvallisuusalan suunnittelun ja koulutuksen edistäminen

C. Turvallisuusalan tutkimuksen koordinoinnin kehittäminen.

Tulokset

Hankkeessa järjestettiin 25.11.2016 kauppakeskus Puuvillassa Elämä yllättää -turvallisuustapahtuma, jonka ajatuksena oli herättää tavallisia ihmisiä ajattelemaan arjen turvallisuutta ja ennen kaikkea sitä, miten he voisivat itse varautua erilaisiin häiriötilanteisiin. Tapahtuma järjestettiin arkipäivänä kauppakeskuksessa, koska tapahtuma haluttiin viedä sinne, missä ihmiset liikkuvat. Mukana tapahtumassa oli 15 eri organisaatiota.

Marraskuussa 2016 valmistui betavaiheeseen turvallisuusalaan liittyvä Turvallisuustarkitus -mobiilisovellus. Sovellus sisältää kaksi kyselyä. Ensimmäinen kyselyistä on Satakunnan pelastuslaitoksen kanssa valmisteltu Omavalvonta -kysely, jonka avulla voi testate oman kotinsa paloturvallisuuden ja halutessaan toimittaa tiedot sovelluksen kautta Satakunnan pelastuslaitokselle. Toinen kysely on TTY Porin tutkijoiden kanssa kehitetty tietoturvallisuuskysely, jonka avulla jokainen voi testata oman kotinsa tai toimintansa tietoturvallisuuden.  Turvallisuustarkitus-mobiilisovellus on ladattavissa android-puhelimiin Google Play -kaupasta.

Kehittymisen paikat

Toimintatavat

Eri tahojen merkitys