Tilaisuuksia toteutetaan mm. käytännönläheisinä työpajoina, keskustelevina ja vuorvaikutteisina luentoina, seminaareina sekä vapaamuotoisina tapahtumina. Lähtökohtana on mahdollistaa yrittäjille ja muille sidosryhmien edustajille matala kynnys osallistua hankkeen järjestämään toimintaan ja lisätä osaamista, kokemusten jakamista ja vuorovaikutusta – vertaistuen voimaa hyödyntäen. Tapahtumiin hankitaan asiantuntijoita jakamaan osaamista ja kokemusta käsiteltävästä teemasta.
Rakenteellisissa muutoksissa tarve peilata asioita on erityisen iso. Työpeilin pilotointi kohdistetaan ensivaiheessa hyvinvointialaan, sillä sote-uudistus haastaa sen pienet palveluntuottajat. Tietoa tulee niin paljon, että sen prosessointi yhdessä on järkevää. Vaatimukset ottaa käyttöön uusia työkaluja ja systemaattista datan hallintaa koskevat kaikkia.
Työpeili-hankkeen materiaalipankkina ja tiedotuskanavana toimii edeltäneen Foorumix-hankkeen (2015-2018) yhteinen www.foorumix.fi -sivusto, joka sisältää:
Työpeili-hankkeen toiminnastaa ja tapahtumia jaetaan myös sosiaalisessa mediassa, hankkeen Facebook-sivulla. Työpeili & Foorumix: vertaistukea, työkykyjohtamista, ryhmäyrityspalveluja -sivu on Foorumix- ja Työpeili-hankkeiden yhteinen some-kanava. Sivun tavoitteena on lisätä hankkeen näkyvyyttä, kertoa avoimesti hankkeen toiminnasta ja tiedottaa tulevista tapahtumista. Sivun näkyvyyden ja tiedotteiden laajemman asiakaskunnan saavuttamiseksi panostetaan myös sivun markkinointiin. Sivu mahdollistaa myös matalan kynnyksen yhteydenoton hanketoimijoihin sivun viesti-toiminnon kautta.
Hankkeessa järjestetään erilaisia koulutus- ja työpajapäiviä, joiden teemat ovat nousseet sekä mukana olevilta yrittäjiltä sekä yhteiskunnassa vallitsevista muutoksista, joita sote-uudistus tulee vääjäämättä asettamaan yrittäjien arkeen. Tilaisuuksia järjestetään eri puolilla Satakuntaa. Teemakohtaisesti tilaisuuksiin pyydetään kouluttajia ja asiantuntijoita.
Työpeili-hankeprosessin eteneminen:
(Tähän lisätään kuva hankeprosessista)
Työpeili-ryhmät kokoontuvat hankkeen aikana Työpeili-ohjaajien kanssa. Ryhmien toiminnasta kerätään kokemuksia, jotta toimintaa voidaan juurruttaa jo hankkeen aikana ja varmistaa toiminnan jatkuminen myös hankkeen päätyttyä.
Työpeili-ohjaajat kokoontuvat yhdessä toiminnan aikana, reflektoivat ryhmien toiminnasta nousseita kokemuksia ja suunnittelevat ryhmien etenemistä sekä tilaisuuksien sisältöä. Tämä mahdollistaa myös ohjaajien keskinäisen vertaistuen ja kokemusten jakamisen sekä toiminnan arvioinnin muiden kanssa.
Hankkeen aikana järjestetään erilaisia pienempiä tilaisuuksia sekä isoja seminaareja, joissa käsitellään hankkeen aikana esille nousevia teemoja kattavasti ja eri näkökulmista. Tavoitteena on vastata osallistujien ja sidosryhmien edustajien toiveisiin tarjoamalla heille kohdennettua sisältöä ja toimintaa. Tilaisuuksissa käsitellään hankkeen etenemistä, kerätään kokemuksia Työpeili-ryhmien etenemisestä ja toiminnan onnistumisesta sekä kootaan Työpeilin toimintamallia.
Kaarina Latostenmaa
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Mm. Suomen Yrittäjät, Satakunnan Yrittäjät, Prizztech, paikalliset alueyhdistykset, Satakunnan työhyvinvointiverkosto (Tyhy-verkosto)
Hankkeen rahoitus Euroopan sosiaalirahasto, Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020
Ohjausryhmän kokoontumiset:
7.11.2017
Tuleva tapaaminen:
22./24.5.2018